Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/29305
Title: Вплив представників роду Azotobacter на якість зерна та урожайність ячменю та пшениці
Other Titles: The influence of Azotobacter genus representatives on seed quality and productivity of barley and wheat
Authors: Давтян, А. С.
Зінченко, Оксана Юріївна
Зинченко, Оксана Юрьевна
Zinchenko, Oksana Yu.
Davtyan, A. S.
Єлинська, Наталія Олексіївна
Yelynska, Nataliia O.
Citation: «Наука і сучасність: виклики глобалізації», м. Київ: збірник статей (рівень стандарту, академічний рівень): зб. центру наук. публікацій «Велес» за матеріалами IVміжнар. наук.-практич. конф. – К.: Центр наукових публікацій, 2018.
Issue Date: 2018
Keywords: азотфіксація
Azotobacter
ячмінь
пшениця
підви-щення врожайності
nitrogen fixation
barley
wheat
productivity in-crease
Series/Report no.: ;Ч. 1.
Abstract: Досліджено вплив вільноживучих азотфіксувальних бактерій роду Azo-tobacter, виділених з ґрунтів Вірменії, на урожайність та якість зерна ячменю та пшениці. Оцінку впливу здійснювали після бактеризації насіннєвого матеріалу суспензією клітин азотфіксаторів, вимірюючи довжину надземної частини рослин, вагу 1000 зерен та вміст в них азоту та сирого протеїну. Оцінювали також урожайність оброблених культур. Установлено, що після обробки насіння довжина надземної частини рослин збільшувалася на в середньому на 10,6 см у ячменю та на 20,9 у пшениці. Вміст азоту в зерні підвищувався на 1,9% у обох культур. Обробка також призводила до збільшення розмірів зерен, підвищення вмісту сирого протеїну на 2,2-2,8% та врожайності.
URI: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/29305
Appears in Collections:Статті та доповіді БФ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5-9.pdf492.49 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.