Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/29105
Назва: Correlation between the level of antagonistic activity and the composition of nutrient media
Автори: Gordievskaya, Т. V.
Vasylieva, Natalia Yu.
Васильєва, Наталія Юріївна
Васильева, Наталья Юрьевна
Yamborko, Hanna V.
Ямборко, Ганна Валентинівна
Ямборко, Анна Валентиновна
Бібліографічний опис: Modern Problems of Biology, Biotechnology, Biomedicine: materials of young scientists of the International Summer School-Conference «Biology, Biotechnology, Biomedicine» (Odesa, 29 June - 10 July 2020). – Odesa : «Odesa I. I. Mechnikov National University», 2020.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Ключові слова: level of antagonistic
activity
composition
nutrient media
Короткий огляд (реферат): In our study, we used strain L. vaccinostercus ONU 2 which was isolated from sea sponges. Determination of antagonistic properties was carried out in vitro by a hole-diffuse method [Presti et al., 2015; Servin, 2004; Schillinger, 1989] in relation to opportunistic microorganisms.The following indicator strains were used in the work Staphylococcus aureus ATCC 25923, Salmonella enteric NCTC 6017, Escherichia coli ATCC 25922, Proteus vulgaris ATCC 6896, Klebsiella pneumonia ATCC 10031, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853, Bacillus subtilis ATCC 6633. To order to determine the components of culture media that enhance the antagonistic activity of strains of lactic acid bacteria, we used a number of culture media that were different in composition in quantitative composition.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/29105
Розташовується у зібраннях:Статті та доповіді БФ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
25-29.pdf493.16 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.