Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/27743
Название: Раціональне та здорове харчування
Авторы: Гвоздій, Свiтлана Петрiвна
Шапкіна, Тетяна Iванiвна
Гвоздий, Светлана Петровна
Hvozdii, Svitlana P.
Библиографическое описание: Гвоздій С. П. Г Раціональне та здорове харчування: методичні вказівки до практичних занять з дисциплін «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці», «Валеологія», «Основи медичних знань» для студентів усіх спеціальностей денної та заочної форм навчання. – Одеса : Одес. нац. ун-т. ім. І. І. Мечникова, 2019. – 36 с.
Дата публикации: 2019
Издательство: Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Ключевые слова: здорове харчування
раціональне харчування
харчовий раціон
поживна речовина
фізіологічні потреби
ненатуральні продукти
енергетична цінність
добовий раціон
Краткий осмотр (реферат): Розділ «Раціональне та здорове харчування» є складовою вивчення дисциплін «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці» (для студентів усіх спеціальностей Одеського національного університету імені І. І. Мечникова – 44 аудиторних години та 46 годин самостійної роботи) та для студентів педагогічних спеціальностей з вивчення дисциплін «Валеологія» (30 аудиторних, 30 годин на самостійну роботу), «Основи медичних знань» (40 годин аудиторних та 50 годин на самостійне опрацювання). Після вивчення розділу «Раціональне та здорове харчування» студенти повинні знати: основи підтримки гомеостазу організму, клітинних та молекулярних механізмів реалізації цих реакцій, їх регуляції та генетичного контролю; функціональні основи здорового способу життя; визначення і складові компоненти здорового способу життя, раціональне харчування зокрема; основи раціонального харчування: співвідношення органічних і неорганічних речовин; принципи сучасної парадигми харчування та пиття (низькокалорійність, максимальне використання харчових волокон, вітаміновмісних продуктів, роль правильного споживання води); вміти розробляти інноваційні медикопедагогічні оздоровчі технології щодо раціонального харчування; здійснювати оцінку рівня основного обміну та добових енерговитрат.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/27743
Другие идентификаторы: УДК 613.21(076)
Располагается в коллекциях:Підручники, навчальні посібники та інші науково- та навчально-методичні праці БФ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
healthy_eating.pdf690.36 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.