Їжа в контексті традиційної календарної обрядовості українців

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Їжа є одними з важливих елементів традиційної матеріальної культури кожного народу, адже саме в ній відображається народний побут, господарювання людей, їх смаки та уподобання. Тому процеси виникнення їжі та продуктів харчування, їх становлення та розвитку, функціонування в певні історичні періоди, специфіка виготовлення були і є предметом дослідження учених різних галузей знань, зокрема етнографів, істориків, мовознавців. Погляд на кулінарне мистецтво як на одну із основ укріплення сім'ї і в соціальному, і в оздоровчому відношенні став нині повсюдним, домінуючим. Різко виріс інтерес самого широкого кола людей до питань історії, теорії та практики кулінарії, до придбання та вивчення кулінарної літератури. А це стимулює випуск кулінарних книг, кулінарної літератури.
Опис
Ключові слова
кулінарне мистецтво, кулінарія, культура харчування, їжа в звичаях та обрядах весняно-літнього циклу, їжа в обрядодіях осіннього та зимового циклу свят, 032 історія та археологія
Бібліографічний опис
Шолкова, К. О. Їжа в контексті традиційної календарної обрядовості українців : дипломна робота магістра / К. О. Шолкова. – Одеса, 2018. – 99 с.
DOI
ORCID:
УДК