Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/27301
Название: Вплив на функціональний стан ЦНС похідних піперазину
Другие названия: Piperazine derivatives influence on the functional state of the central nervous system
Авторы: Яременко, Віталія Олегівна
Библиографическое описание: Яременко, В. О. Вплив на функціональний стан ЦНС похідних піперазину : дипломна робота магістра / В. О. Яременко. – Одеса, 2019. – 54 с.
Дата публикации: 2019
Издательство: Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Ключевые слова: 102 хімія
похідні піперазини
нейрофармакологічні властивості
похідні арилпіперазину
Краткий осмотр (реферат): Кваліфікаційну роботу «Вплив на функціональний стан ЦНС похідних піперазину» викладено на 53 сторінках друкованого тексту, вона включає 3 таблиці, 11 рисунків. В роботі наведено посилання на 53 літературних джерела. Мета дослідження – встановлення зв'язку структура – нейрофармакологічні властивості (анксіолітичні, седативні, антидепресивні) нових похідних арилпіперазину. Критерієм наявності нейрофармакологічних властивостей сполук вважали достовірні зміни, порівняно з контролем, активності щурів та мишей в поведінкових реакціях на моделях «Відкритого поля», «Конфліктної ситуації» та «Форсованого плавання». Встановлено, що серед сполук, структура яких відрізнялась довжиною вуглеводневого ланцюга, найвищий рівень анксіолітичної активності мала сполука з довжиної ланцюга в 4 атоми вуглецю Також показано, що структурна модифікація замісника в піперазиновій частині молекули теж значним чином впливає на характеристики спектру нейрофармакологічної активності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/27301
Располагается в коллекциях:Хімічний факультет

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
102_Yaremenko Vitaliia Olehivna_1.pdf361.63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.