Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/26350
Назва: | Development of Lactobacillus strains composition for enhancing of antagonistic activity against Salmonella enterica |
Автори: | Gordievskaya, Т. V. Vasylieva, N. Y. Ямборко, Анна Валентиновна Yamborko, Hanna V. Ямборко, Ганна Валентинівна |
Бібліографічний опис: | Modern problems of microbiology and biotechnology : intern. conf. of young scientists : materials, 18th - 21st June 2019, Odesa |
Дата публікації: | 2019 |
Ключові слова: | antibiotic controlling infections Lactobacillus Salmonella enterica |
Короткий огляд (реферат): | Currently, the use of antibiotics for the treatment of most diseases leads to the emergence of the so-called "multiple resistance" in pathogens, which significantly reduces the effectiveness of treatment. Therefore, controlling infections through a nonantibiotic approach is urgently needed. The potential use of Lactobacillus to control typhoid fever represents a promising approach, as it may exert protective actions through various mechanisms. Lactobacilli have a long history of safe use, especially in the dairy industry [3]. Different Lactobacillus strains can function as microbial barriers against * gastrointestinal pathogens through competitive exclusion of pathogen binding, , modulation of the host's immune system, and production of inhibitory compounds, . such as organic acid (e.g., lactic acid and acetic acid), oxygen catabolites (e.g., hydrogen peroxide), proteinaceous compounds (e.g., bacteriocins) and etc [4; 5; 7; 10]. Herewith, the combination of different strains among themselves in different proportions allows to achieve the best result. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/26350 |
Розташовується у зібраннях: | Статті та доповіді БФ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
16-20.pdf | 330.43 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.