Бессарабський сегмент на сучасному гастрономічному просторі Одеси: спостереження на полях глокалізації

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
У статті національна кухня визначається як, варіант сегментованого входження в етнічне, яка стає актуальною темою у часи глобалізації. Бессарабська (балканська) кухня унікальний культурний феномен, який ще є важливим критерієм етнічної ідентичності. І наявність даного явища можна констатувати в глобалізованому просторі Одеси. Мета статті продемонструвати всю етнічну складову бессарабскої кухні. Основними матеріалами виступають емпіричні дані, отримані методом включеного спостереження.
In the national kitchen, it is assigned to a yak, a segmented version of the kitchen in an echnical form, which is the current topic in the globalization section. Bessarabska (Balkan) cuisine is a unique cultural phenomenon, which is the most important criterion of ethnical identity. The first manifestation of this form can be found in the globalized expanse of Odessa. The purpose of the article is to demonstrate the entire ethnic component of the Bessarabian cuisine.The main materials are empirical data, from the method of active keeping.
Опис
Ключові слова
балканська кухня, Бессарабія, глокацізація, етнічна кухня, Balkan cuisine, Besarabia, globalization, ethnical kitchen
Бібліографічний опис
Італійська їжа в історії та культурі: збірка наукових статей з нагоди року італійської їжі у світі / відп. ред. О. В. Сминтина; ред. кол. : В. Г. Кушнір, О. М. Дзиговський, О. А. Прігарін, Н. О. Петрова, І. С. Горнова. – Одеса : Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018. – 150 с.
DOI
ORCID:
УДК