Інфікування бактеріями роду Salmonella різних груп населенням м. Одеси

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2013
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
Номер ISSN
Номер E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Серед харчових токсикоінфекцій провідне місце займає сальмонельоз через високий рівень захворюваності та летальності. Мікроорганізми, що належать до роду Salmonella здатні вражати як людей, так і тварин. Для сальмонельозу притаманне ураження шлунково-кишкового тракту, який може ускладнюватися септицемією та пневмонією. Розповсюдження сальмонельозу серед великої кількості людей пов’язано з забрудненням довкілля, вживанням м’яса птиці і продуктів птахівництва, кондитерських виробів та контамінованої сальмонелами питної води.
Опис
Ключові слова
7.04010202 мікробіологія, біохімічні властивості, ізоляція, ідентифікація сальмонел, епідеміологія, антибактеріальні препарати, структура сальмонел, мікробіологічні дослідження
Бібліографічний опис
Петкова, О. І. Інфікування бактеріями роду Salmonella різних груп населенням м. Одеси : кваліфікаційна робота / О. І. Петкова; наук. керiвник: А. Є. Бухтіяров; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. мікробіології, вірусології та біотехнології. – Одеса, 2013. – 38 с.
DOI
ORCID:
УДК
Зібрання