Діагностика вірусу мармуровості винограду за допомогою полімеразної ланцюгової реакції

Анотація
Проведено дослідження клонового та рядового матеріалу винограду різних сортів на наявність вірусу мармуроеості за допомогою полімеразної ланцюгової' реакції зі зворотною транскрипцією (ЗТ-ПЛР). У ході досліджень застосовано різні концентрації Mg** (1,3,1,7 та 2,0 ммоль/л) з метою зменшення неспецифічних продуктів ампліфікації. Температуру відпалу (Т змінювано у процесі підбору найкращого режиму ампліфікації, °С: 52, 58, 60, 62. У ході дослідження встановлено оптимальну Т від (62°С) та з’ясовано оптимальну концентрацію Mg** у реакційній суміші (1,3 ммоль/л).
The clonal and regular grapevine material of different cutbvars has been tested for the presence of GFkV by polymerase chain reaction with reverse transcription (RT-PCR). Different concentrations of Mg** (1,3 mM, 1,7 mM та 2,0 mM) were applied for decreasing of unspecific amplification products. Annealing temperature (T*J was changed to improve amplification results, °С: 52, 58, 60, 62 The optimal Га, was established (62°С). Optimal Mg* concentration in reaction mix (1,3 mM) was found out/
Опис
Ключові слова
вірус мармуровості, виноград, полімеразна ланцюгова реакція, marble virus, grape, polymerase chain reaction
Бібліографічний опис
Вісник КНУ імені Тараса Шевченка.
DOI
ORCID:
УДК