Адаптація мікроклонів ожини (rubus ceasius) до умов in vivo з використанням культур мікроорганізмів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Ожина садова (Rubus ceasius), а саме її безшипні сорти, залишається однією з найперспективніших в Україні плодово-ягідних культур, що є високо врожайною та нескладною у догляді. Завдяки своєму хімічному складу плоди ожини мають тонкий стійкий аромат, високі смакові, дієтичні та лікувальні властивості. Вони можуть бути використані як у свіжому, так і замороженому вигляді, а, також, у консервній промисловості при виготовленні соків, джемів, желе, лікерів, йогуртів і так далі [5]. У нашій країні культура ожини безшипної є ще мало вивченою, і тому недостатньо використовується в садівництві, а вирощується, в основному, в колекціях наукових установ і у садівників-аматорів
Опис
Ключові слова
мікроклони ожини, rubus ceasius
Бібліографічний опис
Актуальні питання сучасної науки, 29-30 квіт. 2018 р. : матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф. / Міжнар. центр наук. дослідж. – Київ : МЦНД, 2018. Ч. 2. – 2018. – 67 с.
DOI
ORCID:
УДК