Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16819
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДонцова, Т. А.-
dc.contributor.authorШвець, Г. В.-
dc.contributor.authorІваниця, Володимир Олексійович-
dc.contributor.authorШвец, А. В.-
dc.contributor.authorИваница, Владимир Алексеевич-
dc.contributor.authorDontsova, T. A.-
dc.contributor.authorShvets, H. V.-
dc.contributor.authorIvanytsia, Volodymyr O.-
dc.date.accessioned2018-06-11T10:08:05Z-
dc.date.available2018-06-11T10:08:05Z-
dc.date.issued2000-
dc.identifier.citationВiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Heralduk
dc.identifier.urihttp://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16819-
dc.description.abstractВивчено антагоністичні властивості штамів лактобацил з використанням методу агарових блоків і лунково-дифузійного методу. Встановлено вклад в антагоністичну активність розглянутих штамів різних речовин: органічних кислот, пероксиду водню, інших антимікробних сполук. О бговорю ється хімічна природа виявленої бактеріостатичної речовини, що її виділяє ш там Lactobacillus johnsonii La 1.uk
dc.description.abstractУДК 579.864-
dc.description.abstractИзучены антагонистические свойства восьми штаммов лактобацилл с использованием метода агаровых блоков и луночно-диффузионного метода. Установлен вклад в антагонистическую активность изучаемых штаммов различных веществ: органических кислот, перекиси водорода, других антимикробных соединений. Обсуждается химическая природа выявленного бактериостатического вещества, выделяемого штаммом Lactobacillus johnsonii La 1.-
dc.description.abstractIn the present study 8 strains of lactobacilli were investigated for their antagonistic properties. For detection antimicrobial activity, the agar well-diffusion and agar disc-diffusion methods were used. The contribution to antimicrobial activity of different compounds: organic acids, hydrogen peroxide, and other antimicrobial substances have been estimated. The chemical nature of the bacteriostatic compound produced by Lactobacillus johnsonii La 1 is discussed.-
dc.language.isoukuk
dc.publisherОдеський національний університет імені І. І. Мечниковаuk
dc.relation.ispartofseriesБіологія;Т. 5, вип. 1-
dc.subjectлактобацилиuk
dc.subjectантимікробні властивостіuk
dc.subjectлактобациллыuk
dc.subjectантимикробные свойстваuk
dc.subjectlactobacilliuk
dc.subjectantimicrobial propertiesuk
dc.titleАнтагоністичні властивості бактерій роду Lactobacillusuk
dc.title.alternativeАнтагонистические свойства бактерий рода Lactobacillusuk
dc.title.alternativeAntagonistic activity of bacteria of the Lactobacillus genusuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Вісник Одеського національного університету. Біологія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
235-240.pdf194.03 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.