Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16819
Назва: Антагоністичні властивості бактерій роду Lactobacillus
Інші назви: Антагонистические свойства бактерий рода Lactobacillus
Antagonistic activity of bacteria of the Lactobacillus genus
Автори: Донцова, Т. А.
Швець, Г. В.
Іваниця, Володимир Олексійович
Швец, А. В.
Иваница, Владимир Алексеевич
Dontsova, T. A.
Shvets, H. V.
Ivanytsia, Volodymyr O.
Бібліографічний опис: Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Herald
Дата публікації: 2000
Видавництво: Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Ключові слова: лактобацили
антимікробні властивості
лактобациллы
антимикробные свойства
lactobacilli
antimicrobial properties
Серія/номер: Біологія;Т. 5, вип. 1
Короткий огляд (реферат): Вивчено антагоністичні властивості штамів лактобацил з використанням методу агарових блоків і лунково-дифузійного методу. Встановлено вклад в антагоністичну активність розглянутих штамів різних речовин: органічних кислот, пероксиду водню, інших антимікробних сполук. О бговорю ється хімічна природа виявленої бактеріостатичної речовини, що її виділяє ш там Lactobacillus johnsonii La 1.
УДК 579.864
Изучены антагонистические свойства восьми штаммов лактобацилл с использованием метода агаровых блоков и луночно-диффузионного метода. Установлен вклад в антагонистическую активность изучаемых штаммов различных веществ: органических кислот, перекиси водорода, других антимикробных соединений. Обсуждается химическая природа выявленного бактериостатического вещества, выделяемого штаммом Lactobacillus johnsonii La 1.
In the present study 8 strains of lactobacilli were investigated for their antagonistic properties. For detection antimicrobial activity, the agar well-diffusion and agar disc-diffusion methods were used. The contribution to antimicrobial activity of different compounds: organic acids, hydrogen peroxide, and other antimicrobial substances have been estimated. The chemical nature of the bacteriostatic compound produced by Lactobacillus johnsonii La 1 is discussed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16819
Розташовується у зібраннях:Вісник Одеського національного університету. Біологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
235-240.pdf194.03 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.