Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16819
Назва: | Антагоністичні властивості бактерій роду Lactobacillus |
Інші назви: | Антагонистические свойства бактерий рода Lactobacillus Antagonistic activity of bacteria of the Lactobacillus genus |
Автори: | Донцова, Т. А. Швець, Г. В. Іваниця, Володимир Олексійович Швец, А. В. Иваница, Владимир Алексеевич Dontsova, T. A. Shvets, H. V. Ivanytsia, Volodymyr O. |
Бібліографічний опис: | Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Herald |
Дата публікації: | 2000 |
Видавництво: | Одеський національний університет імені І. І. Мечникова |
Ключові слова: | лактобацили антимікробні властивості лактобациллы антимикробные свойства lactobacilli antimicrobial properties |
Серія/номер: | Біологія;Т. 5, вип. 1 |
Короткий огляд (реферат): | Вивчено антагоністичні властивості штамів лактобацил з використанням
методу агарових блоків і лунково-дифузійного методу. Встановлено вклад
в антагоністичну активність розглянутих штамів різних речовин: органічних кислот, пероксиду водню, інших антимікробних сполук. О бговорю ється хімічна природа виявленої бактеріостатичної речовини, що її виділяє
ш там Lactobacillus johnsonii La 1. УДК 579.864 Изучены антагонистические свойства восьми штаммов лактобацилл с использованием метода агаровых блоков и луночно-диффузионного метода. Установлен вклад в антагонистическую активность изучаемых штаммов различных веществ: органических кислот, перекиси водорода, других антимикробных соединений. Обсуждается химическая природа выявленного бактериостатического вещества, выделяемого штаммом Lactobacillus johnsonii La 1. In the present study 8 strains of lactobacilli were investigated for their antagonistic properties. For detection antimicrobial activity, the agar well-diffusion and agar disc-diffusion methods were used. The contribution to antimicrobial activity of different compounds: organic acids, hydrogen peroxide, and other antimicrobial substances have been estimated. The chemical nature of the bacteriostatic compound produced by Lactobacillus johnsonii La 1 is discussed. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16819 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Одеського національного університету. Біологія |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
235-240.pdf | 194.03 kB | Adobe PDF | ![]() Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.