Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16519
Назва: | Antimicrobial substance from a dairy Lactobacillus strain |
Інші назви: | Антимікробна речовина з промислового штаму Lactobacillus Антимикробное вещество промышленного штамма Lactobacillus |
Автори: | Shvets, H. V. Швець, Г. В. Швец, А. В. Dontsova, T. A. Донцова, Т. А Ivanytsia, Volodymyr O. Іваниця, Володимир Олексійович Иваница, Владимир Алексеевич Kilic, A. O. Килич, А. О. |
Бібліографічний опис: | Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Herald |
Дата публікації: | 1999 |
Видавництво: | Одеський національний університет імені І. І. Мечникова |
Ключові слова: | lactobacilli antimicrobial substance antagonistic activity лактобацили антимікробна речовина антагоністична активність лактобациллы антимикробное вещество антагонистическая активность |
Серія/номер: | ;Т. 4, вип. 3. Біологія |
Короткий огляд (реферат): | Lactobacillusjohnsonii strain Lai isolated from commercial yogurt Lcl produced Nestle-Mis Co. excretes a substance with antagonistic activity against a variety of pathogenic and opportunist pathogenic icrooorganisms, and some lactic acid cocci, but doesn’t inhibit other lactobacilli. Antimicrobial substance from this strain is active at pH between 3 and 5, heat resistant, and possesses low molecular weight (< 1000). According its properties
it isn’t identical of bacteriocin. Lactobacillus johnsonii штам Lai, який був ізольований з комерційного йогурту Lcl компанії Нестле", виробляє речовину сильної антагоністичної активності щодо багатьох патогених та умовнопатогених мікроорганізмів і деяких молочнокислих коків, але вона не пригноблювала ріст інших лактобацил. Антимікробна речовина цього штаму активна в межах pH 3 і 5, стійка до нагрівання та має низьку молекулярну вагу (< 1000). За своєю характеристикою вона не відноситься до бактеріоцину. Lactobacillus johnsonii штамм L a i, изолированный из промышленного йогурта Lc компании “Нестле” , выделяет вещество с сильной антагонистической активностью по отношению ко многим патогенным и условно-патогенным микроорганизмам и некоторым молочнокислым коккам, но не угнетает другие лактобациллы. Антимикробное вещество этого штамма активно при значениях pH от 3 до 5, термостабильно и обладает низким молекулярным весом (< 1000). По своим характеристикам оно не идентично бактериоцину. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16519 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник Одеського національного університету. Біологія |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
108-113.pdf | 178.09 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.