Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16519
Назва: Antimicrobial substance from a dairy Lactobacillus strain
Інші назви: Антимікробна речовина з промислового штаму Lactobacillus
Антимикробное вещество промышленного штамма Lactobacillus
Автори: Shvets, H. V.
Швець, Г. В.
Швец, А. В.
Dontsova, T. A.
Донцова, Т. А
Ivanytsia, Volodymyr O.
Іваниця, Володимир Олексійович
Иваница, Владимир Алексеевич
Kilic, A. O.
Килич, А. О.
Бібліографічний опис: Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Herald
Дата публікації: 1999
Видавництво: Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Ключові слова: lactobacilli
antimicrobial substance
antagonistic activity
лактобацили
антимікробна речовина
антагоністична активність
лактобациллы
антимикробное вещество
антагонистическая активность
Серія/номер: ;Т. 4, вип. 3.
Біологія
Короткий огляд (реферат): Lactobacillusjohnsonii strain Lai isolated from commercial yogurt Lcl produced Nestle-Mis Co. excretes a substance with antagonistic activity against a variety of pathogenic and opportunist pathogenic icrooorganisms, and some lactic acid cocci, but doesn’t inhibit other lactobacilli. Antimicrobial substance from this strain is active at pH between 3 and 5, heat resistant, and possesses low molecular weight (< 1000). According its properties it isn’t identical of bacteriocin.
Lactobacillus johnsonii штам Lai, який був ізольований з комерційного йогурту Lcl компанії Нестле", виробляє речовину сильної антагоністичної активності щодо багатьох патогених та умовнопатогених мікроорганізмів і деяких молочнокислих коків, але вона не пригноблювала ріст інших лактобацил. Антимікробна речовина цього штаму активна в межах pH 3 і 5, стійка до нагрівання та має низьку молекулярну вагу (< 1000). За своєю характеристикою вона не відноситься до бактеріоцину.
Lactobacillus johnsonii штамм L a i, изолированный из промышленного йогурта Lc компании “Нестле” , выделяет вещество с сильной антагонистической активностью по отношению ко многим патогенным и условно-патогенным микроорганизмам и некоторым молочнокислым коккам, но не угнетает другие лактобациллы. Антимикробное вещество этого штамма активно при значениях pH от 3 до 5, термостабильно и обладает низким молекулярным весом (< 1000). По своим характеристикам оно не идентично бактериоцину.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16519
Розташовується у зібраннях:Вісник Одеського національного університету. Біологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
108-113.pdf178.09 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.