Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16462
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБагаєва, О. С.-
dc.contributor.authorВезенко, О. В.-
dc.contributor.authorБагаєв, О. К.-
dc.contributor.authorБєляєва, Тамара Олексіївна-
dc.contributor.authorПолтавський, О. М.-
dc.contributor.authorКоритнянська, В. Г.-
dc.contributor.authorГудзенко, Тетяна Василівна-
dc.contributor.authorБагаева, О. С.-
dc.contributor.authorБеляева, Тамара Алексеевна-
dc.contributor.authorПолтавский, А. Н.-
dc.contributor.authorКоритнянская, В. Г.-
dc.contributor.authorГудзенко, Татьяна Васильевна-
dc.contributor.authorBagaeva, О. S.-
dc.contributor.authorVesenco, О. V.-
dc.contributor.authorBagaev, А. К.-
dc.contributor.authorBelaeva, Tamara Oleksiivna-
dc.contributor.authorPoltavskii, А. N.-
dc.contributor.authorKoritnyanskaya, V. G.-
dc.contributor.authorGudzenko, Tetiana V.-
dc.date.accessioned2018-06-04T07:28:03Z-
dc.date.available2018-06-04T07:28:03Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifierУДК 663.18:579.-
dc.identifier.citationВiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Heralduk
dc.identifier.urihttp://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/16462-
dc.description.abstractОптимізований режим культивування бактерій Salmonella enteritidis в розроблених ферментерах, який забезпечує досягнення концентрації бактеріальних клітин 1-2 млрд. кл/мл за 5-6 годин вирощування на МПБ та за 5-7 годин на гороховому середовищі. Для іммобілізації сальмонел на зерні необхідно 8-13 годин. Використання даних дає можливість суттєво скоротити термін виробництва біопрепарату бактороденциду, дія якого зумовлена Salmonella enteritidis.uk
dc.description.abstractОптимизирован режим культивирования бактерий в разработанных ферментерах, который обеспечивает достижение концентрации бактериальных клеток в культуральной жидкости 1-2 млрд. кл/мл за 5 — 6 часов культивирования на МЛ Б и за 5 — 7 часов на гороховой среде. Иммобилизация сальмонелл на зерновой среде происходит на протяжении 8 — 13 часов. Использование данных по оптимизации роста сальмонелл даёт возможность сократить сроки производства бактороденцида в три раза.-
dc.description.abstractRegime of bacterial cultivation was defined in produced fermenters, wich provide achievement of the concentration of the bacterial cells in the culture broth 1 — 2 billion cells/m l for 5 — 6 hours of cultivation in the beef-extract liquid media or 5 — 7 in the pea media. Groving salmonellas in the cereal media in the fermenters continues for 8 — 13 hours. Using information for optimization of salmonellas groving gives the possibility to short down the term of producing bactorodencid for 3 times.-
dc.language.isoukuk
dc.publisherОдеський національний університет імені І. І. Мечниковаuk
dc.relation.ispartofseriesБіологія;Т. 10, вип. 7-
dc.subjectбарботажuk
dc.subjectкультивуванняuk
dc.subjectоптимізаціяuk
dc.subjectсальмонелаuk
dc.subjectферментерuk
dc.subjectкультивированиеuk
dc.subjectоптимизацияuk
dc.subjectсальмонеллаuk
dc.subjectbarbotageuk
dc.subjectcultivationuk
dc.subjectoptimizationuk
dc.subjectsalmonellasuk
dc.subjectfermenteruk
dc.titleОптимізація умов культивування сальмонел в ферментерах барботажного комплексуuk
dc.title.alternativeОптимизация условий культивирования сальмонелл в ферментерах барботажного комплексаuk
dc.title.alternativeOptimization conditions of cultivation salmonellas in the barbotage complex’s fermentersuk
dc.typeArticleuk
Appears in Collections:Вісник Одеського національного університету. Біологія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
16-21.pdf193.92 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.