Оптимізація умов культивування сальмонел в ферментерах барботажного комплексу
Альтернативна назва
Оптимизация условий культивирования сальмонелл в ферментерах барботажного комплекса
Optimization conditions of cultivation salmonellas in the barbotage complex’s fermenters
Optimization conditions of cultivation salmonellas in the barbotage complex’s fermenters
Вантажиться...
Дата
2005
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Оптимізований режим культивування бактерій Salmonella enteritidis в розроблених ферментерах, який забезпечує досягнення концентрації бактеріальних клітин 1-2 млрд. кл/мл за 5-6 годин вирощування на МПБ та за 5-7 годин на гороховому середовищі. Для іммобілізації сальмонел на зерні
необхідно 8-13 годин. Використання даних дає можливість суттєво скоротити термін виробництва біопрепарату бактороденциду, дія якого зумовлена Salmonella enteritidis.
Оптимизирован режим культивирования бактерий в разработанных ферментерах, который обеспечивает достижение концентрации бактериальных клеток в культуральной жидкости 1-2 млрд. кл/мл за 5 — 6 часов культивирования на МЛ Б и за 5 — 7 часов на гороховой среде. Иммобилизация сальмонелл на зерновой среде происходит на протяжении 8 — 13 часов. Использование данных по оптимизации роста сальмонелл даёт возможность сократить сроки производства бактороденцида в три раза.
Regime of bacterial cultivation was defined in produced fermenters, wich provide achievement of the concentration of the bacterial cells in the culture broth 1 — 2 billion cells/m l for 5 — 6 hours of cultivation in the beef-extract liquid media or 5 — 7 in the pea media. Groving salmonellas in the cereal media in the fermenters continues for 8 — 13 hours. Using information for optimization of salmonellas groving gives the possibility to short down the term of producing bactorodencid for 3 times.
Оптимизирован режим культивирования бактерий в разработанных ферментерах, который обеспечивает достижение концентрации бактериальных клеток в культуральной жидкости 1-2 млрд. кл/мл за 5 — 6 часов культивирования на МЛ Б и за 5 — 7 часов на гороховой среде. Иммобилизация сальмонелл на зерновой среде происходит на протяжении 8 — 13 часов. Использование данных по оптимизации роста сальмонелл даёт возможность сократить сроки производства бактороденцида в три раза.
Regime of bacterial cultivation was defined in produced fermenters, wich provide achievement of the concentration of the bacterial cells in the culture broth 1 — 2 billion cells/m l for 5 — 6 hours of cultivation in the beef-extract liquid media or 5 — 7 in the pea media. Groving salmonellas in the cereal media in the fermenters continues for 8 — 13 hours. Using information for optimization of salmonellas groving gives the possibility to short down the term of producing bactorodencid for 3 times.
Опис
Ключові слова
барботаж, культивування, оптимізація, сальмонела, ферментер, культивирование, оптимизация, сальмонелла, barbotage, cultivation, optimization, salmonellas, fermenter
Бібліографічний опис
Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Herald