Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/14188
Назва: | Зіставлення ефективності адсорбентів різної природи при адсорбційному вилученні антоціанів червонокачанної капусти |
Автори: | Солдаткіна, Людмила Михайлівна Новотна, Вікторія Олександрівна Менчук, Василь Васильович Менчук, Василий Васильевич Menchuk, Vasyl V. Солдаткина, Людмила Михайловна Soldatkina, Liudmyla M. |
Бібліографічний опис: | ХV наукова конференція "Львівські хімічні читання – 2015", 24-27 трав. 2015 р., Львів : зб. наук. праць / Львівський нац. ун-т ім. Івана Франка, Хім. ф-т, Наукове т-во Шевченка, Хім. комісія ; гол. оргкомітету Я. М. Каличак . – Львів : Львівський нац. ун-т ім. І. Франка, 2015 . |
Дата публікації: | 2015 |
Ключові слова: | адсорбент адсорбційному вилученні антоціанів червонокачанної капусти aнтоціани адсорбція природні адсорбенти синтетичні адсорбенти |
Короткий огляд (реферат): | Антоціани – водорозчинні сполуки класу флавоноїдів, що синтезуються вищими рослинами і відносяться до натуральних барвників. Експериментальні дослідження показали, що на відміну від синтетичних барвників антоціани не відносяться до токсичних сполук і мають антиоксидантні, вазопротекторні, протизапальні, протипухлинні, фунгіцидні, антимікробні властивості, а також проявляють захисну дію по відношенню до зорового апарату людини. У зв’язку з цим, адсорбційне вилучення антоціанів з рослинної сировини має дуже важливе значення для харчової та фармацевтичної промисловостей. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/14188 |
Розташовується у зібраннях: | Статті та доповіді ФХФ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
20.pdf | 125.04 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.