Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/1140
Назва: Вивчення адгезивних властивостей штамів збудників бактеріального раку винограду
Інші назви: Изучение адгезивных штаммов возбудителей бактериального винограда
THE STUDY OF ATTACHMENT PROPERTIES OF GRAPE CROWN GALL AGENTS STRAINS
Автори: Ліманська, Наталія Вікторівна
Венгер, А. М.
Шуай, Є.
Іваниця, Володимир Олексійович
Лиманская, Наталья Викторовна
Венгер, А. Н.
Шуай, Е.
Иваница, Владимир Алексеевич
Limanska, Natalia V.
Venger, A. M.
Shuai, Ye
Ivanytsia, Volodymyr O.
Бібліографічний опис: Мікробіологія і Біотехнологія = Microbiology & Biotechnology
Дата публікації: 2008
Видавництво: Одеський національний університет імені І.І. Мечникова=Odesa National Mechnykov University
Ключові слова: бактеріальний рак
адгезія
Rhizobium vitis
Rhizobium radiobacter
бактериальный рак
адгезия
Rhizobium vitis
Rhizobium radiobacter
crown gall
adhesion
Rhizobium vitis
Rhizobium radiobacter
Серія/номер: Т. 3;С.64-68
Короткий огляд (реферат): Модифіковано методику визначення адгезивності бактерій на рослинних тканинах. Вивчено адгезивні властивості 13 штамів Rhizobium vitis, виділених з винограду, ґрунту виноградників, і штаму R. radiobacter, виділеного з троянд. Показано, що штами патогенних ризобій на чотирьох тест-рослинах характеризувалися різними рівнями адгезивності (від 690,0+40,0·102 до 0,9+0,1 КУО/мм2). Найбільша к ількість клітин патогенних ризобій прикріплялися до тканин винограду і троянд, а найменша – до тканин хризантеми і каланхое.
Модифицирована методика определения адгезивности бактерий на растительных тканях. Изучены адгезивные свойства 13 штаммов Rhizobium vitis, выделенных из винограда и почвы виноградника, и штамма R. radiobacter, выделенного из розы. Показано, что штаммы патогенных ризобий на четырех тестрастениях характеризовались разными уровнями адгезивности (от 690,0+40,0 до 0,9+0,1 КОЕ/ мм2). Наибольшее количество клеток патогенных ризобий прикреплялись к тканям винограда и розы, а наименьшее – к тканям хризантемы и каланхоэ.
The method of bacterial attachment properties study on plant tissues was modified. The adhesive properties of 13 Rhizobium vitis strains isolated from grape and vineyard soil, and of the R. radiobacter strain isolated from rose were studied. It was shown that the strains of pathogenic rhizobia had different levels of adhesiveness (from 690,0+40,0 to 0,9+0,1 CFU/mm2). The greatest number of pathogenic rhizobia cells attached to grape and rose tissues and the least number – to chrysanthemum and kalanñhoe tissues.
Опис: Мікробіологія і Біотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2008.С.64-68
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/1140
Розташовується у зібраннях:Мікробіологія і біотехнологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
64-68+.pdf123.47 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.