Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/10447
Title: Дослідження складу і властивостей виділеного з хрону препарату пероксидази
Other Titles: Исследование cостава и свойств выделенного из хрена препарата пероксидазы
Investigation of peroxidase preparation composition and properties isolated from horseradish roots
Authors: Романовська, Ірина Ігорівна
Севастьянов, О. В.
Топтіков, Валентин Анатолійович
Романовская, Ирина Игоревна
Севастьянов, О. В.
Топтиков, Валентин Анатольевич
Romanovska, Irina I.
Sevastyanov, O. V.
Toptikov, Valentyn A.
Citation: Медична та клінічна хімія
Issue Date: 2015
Publisher: Тернопільська державна медична академія імені І. Я. Горбачевського, Інститут фармакології та токсикології НАМН України
Keywords: пероксидаза хрону
електрофорез
біохімічні властивості
пероксидаза хрена
электрофорез
биохимические свойства
horseradish peroxidase
electrophoresis
biochemical properties
Series/Report no.: ;Т.17, №4
Abstract: З коренів хрону способом осадження білків сульфатами цинку й амонію, шляхом використання полімеру і діалізу виділено препарат пероксидази (RZ 0,70) з виходом білка 1,7 %, питомою окисно-відновною активністю 7,6 О д. Із застосуванням SDS-електрофорезу показано отримання частково очищеного препарату пероксидази з молекулярною масою основної фракції (43±0,5) кДа. Методом нативного електрофорезу встановлено, що 80,8 % загального білка препарату мають виражену пероксидазну активність.
Из корней хрена способом осаждения белков сульфатами цинка и аммония, путем использования полимера и диализа выделен препарат пероксидазы (RZ 0,70) с выходом белка 1,7 %, удельной окислительно- восстановительной активностью 7,6 Е д. С применением SDS‑ электрофореза показано получение частично очищенного препарата пероксидазы с молекулярной массой основной фракции (43±0,5) кДа. Методом нативного электрофореза установлено, что 80,8 % общего белка препарата обладают выраженной пероксидазной активностью.
Using the precipitation of proteins by zinc and ammonium sulfates, then by polymer and subsequent dialysis, the peroxidase preparation from horseradish roots was isolated (RZ=0.7), with yield by protein 1.7 % and specific peroxidative activity 7.6 U. By SDS-electrophoresis method it was verified the obtaining of partially purified peroxidase preparation with molecular mass (43±0.5) kDa. By the native electrophoresis method it was determined, that 80.8 % of the total preparation protein possesses expressed peroxidase activity.
URI: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/10447
Appears in Collections:Статті та доповіді БННЦ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
87-90.pdf429.5 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.