Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/1009
Title: | Вплив харчових волокон на мікробіоту товстої кишки у щурів з алоксановим діабетом |
Authors: | Страшнова, Ірина Валентинівна Захарієва, З. Є. Дуденко, Ю. Ю. Данилова, А. О. Іваниця, Володимир Олексійович Ivanytsia, Volodymyr O. Иваница, Владимир Алексеевич Strashnova, Iryna V. Страшнова, Ирина Валентиновна |
Citation: | Мікробіологія і Біолотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2010. - 2 (10) |
Issue Date: | 2010 |
Publisher: | Одеський національний університет імені І.І. Мечникова=Odesa National Mechnykov University |
Keywords: | мікроорганізми товста кишка щурі алоксановий діабет харчові волокна |
Abstract: | Встановлено, що таксономічний склад мікробіоти товстої кишки здорових щурів і щурів з алоксановим діабетом представлений мікроорганізмами родів Lactobacillus, Escherichia, Enterococcus, Enterobacter, Staphylococcus, Proteus, Bacillus і Candida. Кількість бактерій родів Lactobacillus і Escherichia у товстій кишці здорових щурів була вищою, ніж у тварин з алоксановим діабетом, у яких у більшій кількості виявлено мікроорганізми родів Staphylococcus, Proteus, Bacillus, Candida. За споживання харчових волокон із бурякового жому як у здорових щурів, так і у щурів з алоксановим діабетом спостерігалось збільшення кількості бактерій родів Lactobacillus і Escherichia. |
Description: | Мікробіологія і Біолотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2010. - 2 (10) |
URI: | http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/1009 |
Appears in Collections: | Мікробіологія і біотехнологія |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
81-88.pdf | 145.6 kB | Adobe PDF | View/Open | |
81-88.pdf | 145.6 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.