Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/1009
Title: Вплив харчових волокон на мікробіоту товстої кишки у щурів з алоксановим діабетом
Authors: Страшнова, Ірина Валентинівна
Захарієва, З. Є.
Дуденко, Ю. Ю.
Данилова, А. О.
Іваниця, Володимир Олексійович
Ivanytsia, Volodymyr O.
Иваница, Владимир Алексеевич
Strashnova, Iryna V.
Страшнова, Ирина Валентиновна
Citation: Мікробіологія і Біолотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2010. - 2 (10)
Issue Date: 2010
Publisher: Одеський національний університет імені І.І. Мечникова=Odesa National Mechnykov University
Keywords: мікроорганізми
товста кишка
щурі
алоксановий діабет
харчові волокна
Abstract: Встановлено, що таксономічний склад мікробіоти товстої кишки здорових щурів і щурів з алоксановим діабетом представлений мікроорганізмами родів Lactobacillus, Escherichia, Enterococcus, Enterobacter, Staphylococcus, Proteus, Bacillus і Candida. Кількість бактерій родів Lactobacillus і Escherichia у товстій кишці здорових щурів була вищою, ніж у тварин з алоксановим діабетом, у яких у більшій кількості виявлено мікроорганізми родів Staphylococcus, Proteus, Bacillus, Candida. За споживання харчових волокон із бурякового жому як у здорових щурів, так і у щурів з алоксановим діабетом спостерігалось збільшення кількості бактерій родів Lactobacillus і Escherichia.
Description: Мікробіологія і Біолотехнологія = Microbiology & Biotechnology. - 2010. - 2 (10)
URI: http://dspace.onu.edu.ua:8080/handle/123456789/1009
Appears in Collections:Мікробіологія і біотехнологія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
81-88.pdf145.6 kBAdobe PDFView/Open
81-88.pdf145.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.