Перегляд за Автор "Solovyova, I.L."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Ефективність різних способів зберігання промислових штамів бактерій роду LACTOBACILLUS(Одеський національний університет імені І.І. Мечникова=Odesa National Mechnykov University, 2010) Ямборко, Ганна Валентинівна; Соловйова, І. Л.; Ямборко, Анна Валентиновна; Соловьёва, И. Л.; Yamborko, Hanna V.; Solovyova, I.L.Проведено вивчення ефективності різних способів зберігання (ліофілізація, висушування у завислому (киплячому) шарі інертного матеріалу та під стерильною вазеліновою оливою) 4 штамів бактерій роду Lactobacillus з колекції культур кафедри мікробіології та вірусології ОНУ: L. plantarum 8P-A3, L. delbrueckii subsp. bulgaricus N2, L. acidophilus 317/402, L. acidophilus OL4. Спосіб висушування культур у киплячому шарі інертного матер іалу забезпечував максимальний рівень виживання досліджуваних штамів лактобацил та збереження їх антагоністичних властивостей протягом 36 місяців.