Репозитарій Одеського національного університету імені І.І.Мечникова (ISSN:2310-7731)
Communities in DSpace
Select a community to browse its collections.
14. Хімічний факультет [416]
Наукові видання ОНУ [9312]
Recently Added
-
Вчені кафедри ботаніки у побудові і розвитку Ботанічного саду імені В.І. Липського Одеського національного університету імені І.І. Мечникова
(2017)Ботанічні сади відіграють велику роль у розвитку наукових досліджень. Значним є і педагогічний напрям у їх діяльності. Цього року виповнюється 150 років Ботанічному саду ім. В.І. Липського Одеського національного ... -
Біотехнологія захисту рослинних поверхонь від фітопатогенів за допомогою бактерій Lactobacillus plantarum
(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018)Були прοвeдeні дοсліджeння адгeзивних властивοстeй та здатнοсті фοрмування біοплівοк у штамів Lactobacillus plantarum, виділeних з фeрмeнтοваних рοслинних прοдуктів України і Франції, з мeтοю відбοру штамів для ствοрeння ... -
Біотехнологія очищення навколишнього середовища від важко окислювальних циклічних сполук
(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018)Видiлeний з нaфтoзaбрyднeнoгo ґрyнтy штaм бaктeрiй iдeнтифiкoвaний зa жирнoкислoтним склaдoм як Pseudomonas fluorescens 17. Показана його здатність до деградації важко окислювальної циклічної сполуки N-цетилпіридинію ... -
Молекулярно-генетична діагностика аеробних та факультативно-анаеробних спороутворюючих контамінантів харчової продукції
(2017)Превентивний аналіз ризиків, які несуть аеробні та факультативно-анаеробні спороутворюючі мікроорганізми роду Bacillus, вкрай важливі для харчових галузей агропромислового комплексу України, теоретично необхідні і практично ... -
Біомаркери для видоспецифічної детекції непатогенного штаму мікроорганізму з високою фенол-окиснювальною здатністю
(2017)Близькоспоріднені мікроорганізми розмежовуються за наявністю і процентним умістом у складі їх клітинних ліпідів насичених, ненасичених жирних кислот (ЖК), ізомерів ЖК і гідроксикислот. Останнім часом особливу увагу ...